5-6-2016 Willibrordus

Na het vorige, geslaagde concert van het Pythagoras Kwartet in de serie van concerten in de Oude Willibrordus Kerk in Waalre, lukte het ons om eveneens het 7e optreden op zondag 5 juni 2016 tot een muzikaal feest te maken.

Met al onze optredens hebben wij blijkbaar indruk gemaakt op Wim Louwers, die al sinds 2002 de serie Willibrord-concerten organiseert:

Pythagoras Kwartet favoriet in WIllibrord-concert-serie
Pythagoras Kwartet favoriet in Willibrordus-concert-serie

Op 5 juni 2016 staan in het WIllibrordus Kerkje op de lessenaar bij Pythagoras Kwartet:
het fantastische Der Tod und das Mädchen van Schubert
en het 1e strijkkwartet in c  van Georg Wilhelm Rauchenecker (GWR).

Naar aanleiding van de vermelding van Rauchenecker op de onze website pythagoraskwartet.nl stuurde de betachterkleinzoon Frank een mailtje waarna zich een levendige correspondentie ontwikkelde over de andere strijkkwartetten en kamermuziekwerken van GWR en over vergeten componisten in bredere zin. Zo bleken werken van GWR in/rond 1876 vaak samen met die van Samuel de Lange op het concertprogramma te hebben gestaan.

Frank is zelf bij dit concert aanwezig geweest en vertelde over zijn betovergrootvader als inleiding tot het kwartet. Hij liet daarbij ook een fraai Zwitsers zak-uurwerk met inscriptie zien dat GWR van het koor in Winterthur had ontvangen toen hij naar Berlijn verhuisde.

Frank Rauchenecker, betachterkleinzoon van de componist, met het Pythagoras Kwartet
Frank Rauchenecker, betachterkleinzoon van de componist, met het Pythagoras Kwartet (foto F. Hagemans)
Affiche concert Willibrorduskerk 5 juni 2016
Affiche concert Willibrorduskerk 5 juni 2016