8-10-2016 Boxtel

Het Pythagoras Kwartet verzorgde onder auspiciën van Klik (werkgroep Klassiek in de kerken) een concert in samenwerking met blaaskwintet Cartouche. Van het prachtige kwartet Der Tod und das Mädchen van Franz Schubert werden de eerste 2 delen ten gehore gebracht.

Pythagoras concerteert in Protestantse kerk in Boxtel (foto Hans v Doorn)
Pythagoras concerteert in Protestantse kerk in Boxtel (foto Hans v Doorn)

Aan het einde van het concert speelde Pythagoras samen met Cartouche (Gerlies, Maud, Reinout, Tieme en Irene) het nonet-deel  Divertissement  van Gustav Samazeuilh.

Nonet in Boxtel (foto Hans v Doorn)
Nonet in Boxtel (foto Hans v Doorn)

Recensie (in Brabants Centrum)
Het Pythagoras Kwartet en blaaskwintet Cartouche verzorgden zaterdagmiddag een boeiend concert in de Protestantse Kerk. Het strijkkwartet speelde twee delen uit Schubert’s bekende werk ‘Der Tod und das Mädchen’, waarin dit dramatische verhaal vol verve werd uitgedrukt in muziek. Cartouche speelde vervolgens een kwintet van de componist Danzi, de uitvinder van het blaaskwintet, dat hierbij wat bleek afstak. Gelukkig konden zij zich daarna voluit laten horen in de jazzy variaties op ‘In Holland staat een huis’ van de hedendaagse componist Hugo de Groot. Met een humoristisch ‘Divertissement’ van de componist Samazeuilh sloten de negen musici samen het concert af. De bescheiden kerkzaal kon de klanken van dit kleine orkest goed aan. Een originele keuze, die ook door het publiek zeer werd gewaardeerd.